Soms zijn er van die trajecten waar je stiekem toch wel #trots op bent. Ook al betreft het een naar onderwerp: aanzeggen door bedrijfseconomische redenen.

Inmiddels hebben we een beproefd concept waarin we direct na de aanzegging de medewerkers opvangen. In de eerste twee weken hebben we regelmatig contact en zijn wij die onafhankelijke derde waar ze op kunnen vertrouwen. Afgelopen maand hielpen we een organisatie én haar medewerkers door hun eerste #reorganisatie met ontslag ooit. Deze organisatie had het lef ons en onze aanpak te vertrouwen en er in te investeren.

Het resultaat is ernaar. Na 3 weken is het geluid binnen het bedrijf: ‘Wat een rotboodschap, maar wat zorgen jullie goed voor de mensen’, heeft de eerste medewerker al ander werk en zijn met de anderen de gesprekken gestart om ze van werk naar werk te begeleiden. Leuk wordt het nooit, maar wat een voldoening als iedereen direct geïnspireerd is om in de actiemodus te gaan.

Het verdriet om het verlies van het werk is er, maar de wens om ander werk te vinden en daar snel mee aan de slag te gaan zijn er ook. Ik weet zeker dat deze medewerkers later met goede herinneringen terug denken aan hun werk bij deze werkgever. Meer weten over onze aanpak? Maak een afspraak via 085-0444444. Dit bericht is gepubliceerd op Linkedin